Trådløse sensorenheter i et komplett IoT økosystem

oktober 8, 2020
Jan Gustav Heber

Nordigi AS er et selskap som jobber med og tilbyr komplette løsninger innenfor «Internet Of Things» - IoT. Vi har utviklet vårt eget økosystem som består av hele kjeden fra sensor enheter (end-points), via noder og frem til en skytjeneste. Fra denne kan man konfigurere systemet og hente sensordata i sann tid. Vi tilbyr et webbasert brukergrensesnitt eller et API slik at kunden selv kan bestemme hvordan presentasjonen av informasjonen skal være. 

Denne modellen er godt egnet i de fleste markeder og kan derfor benyttes inn i en rekke vertikaler. Som kunde av oss vil dere enkelt kunne integrere vår løsning inn i deres egen markedstilpassede løsning. Kanskje har dere allerede utviklet et administrasjonsverktøy eller en plattform som dere i ønsker å utvide med sanntid sensorinformasjon - noe som dere har tenkt på en stund og vil gjøre produktet mer attraktivt for sluttkunden? 

Med vår løsning trenger dere ikke å ha kompetanse på sensorikk og kommunikasjon mellom små trådløse enheter for å kunne tilby kunden en slik «added value». Dette er vi eksperter på og hjelper dere gjerne slik at dere kan fokusere på deres kjerneprodukt. Basert på deres behov setter vi opp et system enten det er med våre egenutviklede sensorenheter eller med sensorer fra en 3. part.  Kanskje dere allerede har et produkt som dere vil ha «online», eller dere til og med ønsker å utvikle deres egne sensorenheter? Uansett, vi har lang erfaring og kompetansen som skal til for å hjelpe dere.

Byggeklossene i vår løsning

Det som kjennetegner et system som består av våre egenutviklede sensorenheter er fleksibilitet og stabilitet. Enhetene er utviklet med tanke på å tilfredsstille krav om industriell standard og sensorene leveres derfor med utvidet temperaturområde. Vi vil i tiden fremover komme tilbake til ulike måter å sette opp systemer med enhetene under «use cases»- fanen, samtidig som bredden av referanseprosjekter understreker enhetenes iboende fleksibilitet. 

Et typisk system vil imidlertid bestå av en eller flere Dataloggere som har en rekke sensorer som sender verdiene videre til en eller flere noder. På grunn av de fysiske målene til Dataloggeren og det faktum at den blir drevet av et knappecellebatteri gjør den meget plasseringsvennlig.

Vi har kalt vår node Multinode, fordi den har en rekke funksjoner utover det å videresende data fra andre sensorenheter. Dersom Multinoden er satt opp som en Gateway(GW) sender den imidlertid sensorverdiene fra Dataloggeren videre gjennom en WiFi router til vår serverløsning. Dette gjøres kryptert over SSL/TLS med bruk av egnede sertifikater. Som bruker trenger du kun en internettforbindelse for å få tilgang til dataene enten igjennom et web-grensesnitt eller programgrensesnitt (API).

Mer om de grunnleggende funksjonene til både Multinoden og Dataloggeren kan man lese om under fanene for den enkelte av disse produktene.

MELD INTERESSE

Vil du vite mer om oss, eller motta andre nyheter og informasjon fra Nordigi? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

NORDIGI AS

Tønsberg Gressbane,
Trudvangveien 67,
3117 Tønsberg, Norway

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram